Saker som man gör rent alldeles för ofta

Spread the love

De allra flesta av oss uppskattar information som kan hjälpa oss att spara tid när vi städar och samtidigt hålla hemmet snyggt och rent. Och tro det eller ej, det finns saker och utrymmen i ditt hem som du faktiskt gör rent för ofta (det kan verka överraskande eftersom man ofta tror det motsatta) Så ställ moppen till sidan och släpp kvasten (bara för en liten stund) och ta en paus i städandet för att informera dig själv om vad du kan göra i framtiden. Vi på Flyttstädning Fabriken är specialiserade på enbart flyttstäd och ger dig hela 14 dagars garanti! Boka snabbt och enkelt online redan nu!

1 . Kläder

Om det är så att du tycker att du spenderar alldeles för mycket tid i tvättrummet, då tvättar du antagligen dina kläder för ofta. Har du inte ett jobb där du skitar ner dig väldigt mycket eller svettar mycket. Eller kanske är en som sölar när du äter, ja då kan dina kläder med fördel användas flera gånger.

Det finns undantag såklart. Underkläder, sockar, träningskläder eller annat som används vid fysisk aktivitet ska tvättas ofta.

Antalet maskiner man tvättar i veckan kan minskas dramatiskt om man bara tänker efter lite extra. Släng inte t shirten i tvätten om du bara har provat den. Häng upp dina kläder efter varje gång du har använt dem (rena såklart) så att de inte ligger i en hög. Då vet man inte vad som är skitigt och rent till slut.

Man sparar tid, elektricitet, vatten och tvättmedel.

2 . Disken

Skippa disken efter måltiden. Om du sköljer disken efter en måltid innan du sätter in den i maskinen så är det slöseri med tid och vatten. Det kan faktiskt bli sämre resultat i diskmaskinen på detta sättet.

Diskmedel till diskmaskinen, flytande eller tabletter innehåller ett enzym som fäster sig till matresterna för att lösa upp dem, för att sedan låta vattnet som sprayas i diskmaskinen skölja av allt och lämna disken skinande ren. När man sköljer disken innan så har diskmedlet inget att fästa sig på.

Tänk på allt vatten man sparar om man slutar att skölja disken. Det blir många liter i varje hushåll om året.

Självklart ska man skrapa av så mycket av maten som möjligt innan man sätter in disken i maskinen. Låt heller inte disken stå i diskhon eller maskinen för länge så att det torkar in.

Har du bara en halvfull maskin, kör ett sköljprogram för att sedan fylla upp maskinen. Man sparar fortfarande vatten.

3 . Takfläktar och lampor

Om du inte vill gå för Halloween känsla hela året så kan en enkel och stilren lampa se bättre ut och ge mer ljus i ditt hem. Men är du en av dem som har lampor i material som drar till sig damm och har massor av detaljer som kräver att du dammar av dem en gång i veckan, ta en paus och tänk efter.

Enkla lampor som är monterade i taket räcker att rengöras en gång i månaden eller mindre. Ta ett rum i veckan om du har flera rum. Kom ihåg att göra rent lamporna först så damm som trillar till golvet kan dammsugas upp efteråt. Samma för takfläktar.

4 . Vinterkläder

Vill man spara på kostnader med att lämna in kläder för rengöring så räcker det oftast att lämna in vinterjackan en eller två gånger om året.

Lösningen med att undvika extra kostnader som detta är att ta bort en fläck på jackan eller rocken så fort som möjligt. Häng också upp jackan ordentligt efter användning och använd en bra klädborste.

Många jackor går också fint att tvätta hemma, till och med de med fuskpäls i kragen.