Sätt att städa på som inte fungerar

Spread the love

Vill du göra städningen enklare? Och drömmer du om den dagen någon eller något kommer att lösa alla dina röriga problem? Självklart gör du det. Dagens produkter och rengöringsverktyg är så mycket bättre än de brukade vara. Det kommer nya innovationer på marknaden nästan dagligen för att underlätta livet.

Och internet är fyllt med tips som lockar oss med bättre och enklare rengöring. Vem är det som hittar på dessa saker och varför har vi inte sett dem tidigare? En del tips är baserade på vetenskap, men de flesta är det inte.

Här är några rengöringstips som inte fungerar och du kommer bara att slösa bort tid och pengar. Några tips kan till och med vara farliga! Glöm dom och följ de råd som ger dig ett mycket renare och säkrare resultat.

1. Gör rent dina svampar i mikrovågsugnen

Liksom många tips är den här baserad på lite vetenskap. Ja, hög värme kan döda några bakterier. Men den tid som krävs i en mikrovågsugn för att nå önskad temperatur för att döda alla bakterier som finns i mitten av en svamp kommer att resultera i en flammande förbränd svamp. Nya studier visar att svampar rengjorda i micron fortfarande har omkring 40% av sina bakterier kvar, varav några kan vara livshotande.

Ett bättre val är att använda engångsdukar eller bomulls/mikrofiberdukar som kan kastas i tvättmaskinen efter varje användning.

2. Lägg salt i tvättmaskin för att förhindra att kläder färgar av sig

Spara saltet för dina pommes frites och hoppa över det i tvättmaskinen. När kläderna väl landar i butikerna för att du ska köpa dem är det för sent. Processen för att undvika att kläder färgar av sig måste göras medan tyget tillverkas. Om det skulle vara så att dina underkläder nu är rosa, ja då finns det några användbara tips som bara kan rädda dagen.

3. Använd hårspray för att ta bort bläck

Detta är något som fungerade klockrent när när hårspray var gjord av nästan 100% alkohol. Men tiderna har förändrats. Dagens hårspray innehåller mindre alkohol (vilket är den magiska bläckborttagaren) och mer balsam och oljor som är bättre för håret. Spara hårsprayen till din frisyr och använd riktig alkohol istället.

4. Placera en magic eraser i toalettanken för att ta bort fläckar

Ja, de små vita skrubb svamparna är magiska när du tar bort tvålskum på badkar och avlagringar på väggarna. Men de har ingenting i din toalettank att göra. Det kan förstöra spolnings mekanismerna. Skrubb svamparna är gjorda av melamin skum och för att de ska göra jobbet så måste du skrubba själv. De löser inte upp och innehåller inga bakterier som dödar eller smörjande komponenter.

5. Använda bilvax till din spis för lättare rengöring

Fett och matrester kan vara svåra att ta bort från spisen, speciellt om man inte gör rent med jämna mellanrum då hög värme gör att fläckarna sätter sig. Även om en beläggning av bilvax kan göra det lättare att torka bort kan det också orsaka brand. Håll dig till bra produkter som gör rengöringen lättare och tar bort smutsen effektivt.

6. Hett vatten dödar alla bakterier.

Hett vatten kan döda alla bakterier, men det måste verkligen hålla 100°C. Det är också viktigt att den smutsiga ytan exponeras i flera minuter.

Eftersom som hushållsvatten i kranen inte blir varmare än runt 50°C så betyder det att bakterier inte dör vid rengöring med bara vatten.

När det är influensasäsong eller om du har jobbat med kött i köket så är det viktigt att använda klorin eller ett annat desinfektionsmedel till din rengöring.